lad os passe på banen

17-02-2014 kl. 18:21
Sten Købke
Bruger oprettet 28-08-2013
Antal indlæg: 16
Jeg tillader mig lige at komme med et par "opråb". Det er vinter, og vi er nødt til at passe på vores bane. Jeg oplever, desværre, at der ikke bliver lagt ting på plads. Sørg nu for at turfen bliver lagt tilbage, og rette nedslagshuller på greens. Det er slemt på alle de store sløjfer, men det er RIGTIG slemt på pay and play. Hvis ikke vi alle gør en indsats, ender det jo bare med tingene bliver dyrere.
Og så lige en bøn i forhold til dem som, åbenbart, er kommet lidt sent hjemmefra. Der bliver godt nok kørt hurtigt på parkeringspladsen ved klubhuset. Prøv lige at overveje hvor mange mennesker der færdes der.
Kør evt. hjemmefra 5 min før.
venlig hilsen, og et ønske om endnu en god sæson til alle.
Sten Købke medl.nr 101-3491
18-02-2014 kl. 23:09
Birger Bromann (101-202)
Bruger oprettet 28-11-2012
Antal indlæg: 5
Enig - det ser slemt ud - nogen steder- også på greens !

Det er altid ærgerligt, at spille en runde golf - og måske gå bag flere hold foran - hvor man ustandselig selv bruger ventetiden, på sin tur til at putte, på at rette lidt flere, end sit eget holds nedslagsmærker op !?...
Indrømmet, når vintersæsonens greens ikke er klippede og med årstidens uundgåelige mosdannelser, kan nedslagsmærker være svære at spotte, men det lykkes -selv med mine aldrende øjne- næsten altid at finde 2-3-6-8 uoprettede nedslagsmærker på de fleste greens...det uanset hvor mange garvede golfmedlemmer vi går og venter på foran...
Og det er egentlig meget underligt, da alle -skulle man da tro- har interesse i at bevare greens så optimale som muligt, uanset årstid...

Alle ved det jo godt : Græs er en levende organisme, og ethvert brud eller åben skade på rod eller blad, er en åben invitation til sygdom, råd, mos - ligesom hvis man får et sår eller rift i sin finger, når man arbejder i haven derhjemme.

Et uoprettet nedslagsmærke vil efter blot 20 minutter tage op til 21 dage at rette sig op, hvorimod et efter 10 minutter oprettet nedslagsmærke, oftes kun er 3-5 dage om at rette sig op !!
Er der tørkeperiode eller "mos i luften", kan skaden vare meget længere og sygdom kan sprede sig som lynild.

Det med turfhuller på fairways synes måske lidt tydeligere for nogen, nu det er vintersæson og græsset er i dvale, end ellers i græssets vækst-højsæson.
Vind og krager vil, lige nu, hurtigt endevende og fjerne enhver møjsomt tilbagelagt tørv. Når græsset ikke er i vækst, er der indført mulighed for at lægge op, for at gøre spillet lidt nemmere fra fairway. Den afslåede turf vil dog, uanset årstid, aldrig komme til at gro igen ! ( ellers skal man have underarme som Skipper Skræk og en spade i bag'en :-)

MIT råd er, at man ( udover at ikke slå tørv op ) retter almindelige tørvskader op, ved at træde til og udjævne hullets eventuelle kanter og fordybninger med foden, før man evt. dækker til med resterne af det afslåede græs/tørv ( det sidste, især når der ikke er regel om at lægge op ) !

Prøv altid at huske på; at efterlade "din golfbane", som du normalt ville efterlade din egen græsplæne eller dine blomsterbed derhjemme... så er der altid nogenlunde pænt, også hvis "svigermor & Co" kommer forbi...

Tak !

Underpunkter til Skjult indhold



Odense Eventyr Golf - Falen 227 - 5250 Odense SV - Tlf. 6565 2020 (Restaurant: 6565 2010) - E-mail info@oegc.dk
Privatlivspolitik