En situation der opstod onsdag i eventyrugen.

Spørgsmål:

Hej.????

Jeg skriver ikke fordi jeg er sur eller føler mig forkert behandlet. Jeg skriver fordi jeg ikke har fået et klart svar på noget som jeg ikke har kunnet finde i regelbogen eller rettere som er skrevet i et sprog jeg forstår.????

Vi er på nord 2, med mit handicap har jeg 6 slag for at få 2 point. Jeg kommer rigtig dårlig fra start og mit 5 slag ender i hasarden foran green.
Jeg siger til min markør at grundet mit handicap ønsker jeg at prøve at slå den op.
Jeg går i hasarden med mit sandjern i hånden stiller mig klar og uden at tænke over det svinger mit sandjern fra lige nedad også i et pendul på ca 5-10cm frem og tilbage.
Mit jern har på intet tidspunkt fat i jorden eller det jeg kalder ukrudt.
Derimod er det en høj stængel ca 20 cm høj mit jern får til at sveje.

Min markør stopper mig og siger at jeg har rørt noget i hasarden og jeg får 2 strafslag. Uden at diskuterer samler jeg bolden op streger hullet og går videre.

Situationen irriterer mig lidt bagefter jeg snakker med min markør om det i en venlig tone...han er helt sikker i sin sag(strået som er 20 cm højt må ikke røres før jeg slår.

Her er mine spørgsmål, for at jeg ikke en anden gang hvor jeg ligger samme sted i 2slag får 2 strafslag.. For så ville jeg blive ærglig.

1. Hvor langt tilbage skal et jern trækkes for at man kan sige det er et prøveslag.

2. Må tynde græsstrå som står 20cm i højden rammes 15cm oppe på stænglen når de ikke knækker men bare står og svejer videre bagefter?

3. De to strafslag kan nok ikke diskuteres hvis reglen er sådan, men i tilfælde af markøren og mig er uenig skal man så kalde turneringsudvalget eller må man spille hullet færdig og spørge når man kommer ind?

Jeg spurgte mange onsdag aften i klubhuset og alle sagde jeg skulle skrive hertil fordi man syntes det var en sjov situation som måske er læring for andre..

Jeg skal til slut sige igen. Jeg er ikke sur på nogle overhovedet.. Jeg ønsker bare et klart svar så jeg en anden gang ikke laver samme fejl.
For at være ærlig havde jeg nemlig nok ikke fået bolden op og i.????????

Med venlig hilsen Lau Andersen 101-4399


Skrevet af lau andersen
Svar:

Hej Lau

Hvis facts er som du beskriver, skal du ikke have straf.
Der er 2 regler i spil:
1: Man må ikke grounde i en hazard. At grounde betyder er berøre 
hasardens bund. Men det gjorde du jo ikke.
2: Man må ikke flytte en løs naturgenstande i en hazard undtagen hvis
det sker i den fremadgående bevægelse når man udfører slaget. Ifølge 
beskrivelsen var det ikke løse naturgenstande du flyttede.

I en vandhazard må man gerne røre bevoksningen med sit jern, man må bare 
ikke lade jernet hvile på bunden. Man skal også passe på, hvis der er
løs græs, grene eller blade.

 

Hvis man under en runde i slagspil ( stableford) bliver i tvivl om hvad reglerne siger i en konkret situation, skal man efter runden - INDEN scorekortet afleveres - kontakte matchkomiteen for at få vejledning i, hvad reglerne siger. Hvis der er uenighed, skal man altså bare undlade at underskrive scorekortet, til man har fået matchkomiteens afgørelse.

 

I slagspil kan man - hvis man er i tvivl om sine rettigheder/muligheder - sætte en anden bold i spil og færdigspille hullet med begge bolde. Inden den anden bold sættes i spil, skal spilleren vælge den af mulighederne, der skal være tællende, hvis den er lovlig. Det er oftest i forbindelse med, at man er i tvivl om, om man har ret til lempelse uden straf, eller hvis man er i tvivl om, hvor der skal droppes, at muligheden for at sætte en anden bold i spil anvendes.

Jeg håber, at du synes,at dette er et klart svar
Mvh
Lars Elbrønd

 

PS

Jeg glemte at svare på et spørgsmål.

Hvis man i slagspil(stableford) er i tvivl om reglerne, må man sætte en
anden bold i spil, og færdigspille hullet med begge bolde. Inden
scorekortet afleveres skal man forelægge situationen for matchkomiteen.
 


Stil dit eget spørgsmål:

Emne: Emne skal udfyldes.
Spørgsmål: Feltet skal udfyldes.
Dit navn:
Din e-mail (vises ikke): Feltet skal udfyldes.Ugyldigt format.
Skriv teksten i billedet:

Træer og unormale baneforhold Læs mere >
Tættest på hul Læs mere >
Drop Læs mere >
slag til rangebold Læs mere >
Uspillelig bold Læs mere >
Smartphones igen igen Læs mere >
Bold i vandet Læs mere >
Uspillelig bold Læs mere >
Out of bounds Læs mere >
Fjernelse af græs fra bold efter prøvesving. Læs mere >
Prøve sving på teestedet. Læs mere >
Out of Bounds Læs mere >
Bold skjult i sandet i bunker Læs mere >
Afstandsmåling Iphone Læs mere >
Forkert bold? Læs mere >
Greensome - provisorisk bold Læs mere >
Vintergreens Læs mere >
'Nærmest hullet' - opmåling Læs mere >
Provisoriske bolde (syd 4) Læs mere >
Dropperegler (nord 7) Læs mere >




Odense Eventyr Golf - Falen 227 - 5250 Odense SV - Tlf. 6565 2020 - E-mail info@oegc.dk
Privatlivspolitik