COVID-19 - Anlægget lukket!

d. 26-03-2020

 

DGU fastholder deres anbefaling om at lukke de danske golfbaner, hvilket vi i Odense Eventyr Golf fortsat bakker op om. Vi tror bestemt, at vi kan være med til at stoppe smittespredningen og ønsker i høj grad at efterleve myndighedernes samt DGU’s anbefalinger, hvorfor banerne forbliver lukkede indtil nærmere besked gives. 
 

Læs hele artiklen fra DGU her: https://www.danskgolfunion.dk/artikel/dgu-fastholder-anbefaling-om-lukning-til-hastelov-er-behandlet

_______________________________________________________________
 

Vi får en del henvendelser fra klubbens medlemmer og har derfor samlet de mest hyppige spørgsmål og vores svar herpå:
 

Hvorfor vælger vi at lukke midlertidigt ned for al spil i Odense Eventyr Golf?
Vi er helt klar over, at alle gerne vil ud og spille golf - og specielt nu hvor vi har fået den længe ventede sol, efter en lang periode med masser af regn. Det ændrer dog ikke på, at vi i Danmark skal have stoppet smittespredningen og at når myndighederne anbefaler alle at blive hjemme og være mindst muligt i kontakt med andre (uden for egen husstand), så er golf ikke en undtagelse. 

 

Golf er vel ikke meget anderledes end at gå en tur i naturen, som myndighederne har anbefalet? 
Næsten alle golfklubber i Danmark har valgt at lukke ned af samme årsag: Det er hvad myndighederne anbefaler ift. sportsaktivitet, både indendørs- og udendørs. Man tør simpelthen ikke at løbe risikoen. Man risikerer nemlig nemt at røre ved de samme ting (fx riven ved bunker, flagstangen, hullet, bolde, scorekort…*) eller gå for tæt på andre, enten sine medspillere eller andre, som benytter golfbanen. 

*Corona-virussen kan holde sig i live i op mod 24 timer på pap og op til 3 døgn på plast og rustfri stål.

 

Får vi vores penge tilbage, hvis klubben holder lukket i en længere periode? 
Medlemmer kan ikke kræve at få en del af kontingentet retur, fordi foreningens aktivitet er stoppet i en periode. Kontingentet er udtryk for en betaling for det at være medlem i en forening eller klub, og ikke for en specifik ydelse. Man ville ud fra samme ræsonnement heller ikke tilbagebetale kontingentet for det første halvår af 2020, fordi det har været ekstraordinært vådt de første måneder af 2020 og banen derfor har været lukket. I nedlukningsperioden passes banen stadig af greenkeeperne og vi har mange omkostninger, som ikke kan reduceres eller fjernes. Så hvis vi fortsat skal eksistere, når der igen er mulighed for at afvikle aktiviteter, så er der brug for medlemmernes opbakning og loyalitet. Det er derfor vigtigt, at medlemskaber fastholdes, så tingene normaliseres så hurtigt som muligt efter nedlukningen. 

 

Hvad sker der med generalforsamlingen 2020?
Vi er i Odense Eventyr Golf, ligesom de resterende foreninger, virksomheder og organisationer i landet, nødsaget til at vente på nyt fra myndighederne på dette område. Det er fortsat ikke tilladt at være mere end 10 personer samlet og udsigterne til en generalforsamling, inden udgangen af april, er derfor på nuværende tidspunkt dårlige. Vi sørger løbende for at give besked og holde medlemmerne opdateret på Facebook, mail eller hjemmesiden. 

 

Hvorfor må man godt spille golf med influenza, men ikke med corona? 
Generelt bør man holde sig fra andre, i de perioder, hvor man mærker influenzalignende symptomer. Dette gælder både for den almindelige influenza samt corona-virussen. Dog har Odense Eventyr Golf ikke tidligere lukket banen pga. frygten for influenza, idet dette er et kendt problem, som ældre og svage kan vaccineres imod. Der er endnu ikke en vaccine for Corona (der ligesom ARDS sætter sig med høj dødelighed) og man bør derfor i endnu højere grad holde sig fra andre. 
Vi er endnu kun i startfasen af epidemien og må erkende, at sundhedsvæsenet vil risikere at knække sammen, hvis vi ikke tager corona virussen dybt alvorligt og restriktionerne seriøst! 

 

Jeg er sund, rask og uden for risikogruppen - hvorfor må jeg ikke spille? Kan de ældre og svage ikke bare holde sig hjemme? 
Smittespredningen stopper først, når alle tager højde for myndighedernes anbefalinger og holder sig hjemme eller holder afstand til andre. Blot fordi man er sund og rask, kan man stadig være smittebærer eller blive ramt af corona-virussen, hvormed man blot er med til at øge smittespredningen, hvis man vælger at bevæge sig ud i det offentlige rum eller ud på golfbanen. Hvis smittespredningen stiger de næste uger, risikerer vi udgangsforbud, og så er diskussionen om golfbane-lukning alligevel irrelevant. Jo hurtigere vi får smittespredningen stoppet, jo hurtigere kan vi spille golf igen. 

 Andre nyheder


EventyrUgen 2020 - Tilmeldingen er åben

17-02-2020
Læs mere >


Odense Eventyr Golf - Falen 227 - 5250 Odense SV - Tlf. 6565 2020 - E-mail info@oegc.dk
Privatlivspolitik