Provisoriske bolde (syd 4)

Spørgsmål:

Mit spørgsmål omhandler brugen af provosoriske bolde.

 

Mit eksempel er fra syd 4. Jeg driver bold 1 ud i højre side og lander i kanten af det høje græs. Herfra slår jeg en 3 kølle op over toppen hen langs med skoven på højre side. Mine tvivl opstår om den måske skulle være gået ind i skoven, så derfor slår jeg en provosorisk med et jern op på toppen. Da jeg kommer derop vil jeg slå den provosoriske længere frem inden jeg går over og leder efter den første bold. Her kikser jeg dog mit slag og slår bolden langt ind i skoven på højre side. For ikke at skulle gå tilbage slår jeg en ekstra provosorisk bold som lander på green. Nu går jeg over i skoven på højre side og starter min search for såvel den første bold men også efter den første provosoriske. Jeg finder den første bold i udkanten og fortsætter mit spil med denne.

 

Nu rejser en af mine medspiller spørgsmålet om hvorvidt den stadig er i spil efter jeg har spillet to provosoriske bolde eller hvilken af de provosoriske der burde have været spillet. Jeg mener selv at have gjort det rigtigt, men er i tvivl.

Jeg håber du kan løse denne lille gåde for os.


Skrevet af Sten
Svar:

Tak for spørgsmålet. Jeg kan berolige dig med, at du har handlet i overensstemmelse med reglerne.

 

 

Disse står beskrevet i regel 27. Den oprindelige bold er "bolden i spil" sålænge følgende 2 betingelser begge er opfyldt:
1: Inden du er ikke gået frem fra stedet, hvorfra du spillede den oprindelige bold, meddeler du din medslagspiller(markør), at du vil spille en provisorisk bold og
2: Du ikke slår til en provisorisk bold, som er tættere på hullet end den oprindelige bold antages at være.


I Decision 27-2a/4 slås det fast, at forholdet mellem en provisorisk bold nr 2 til en provisorisk bold nr 1 er det samme som forholdet mellem provisorisk bold nr 1 og den oprindelige bold.

Man skal derudover være opmærksom på, at eventuel straf, der tildeles så længe, der spilles med en provisorisk bold kun gælder, hvis den provisoriske bold bliver "bolden i spil".
Det vil sige, at hvis du f.eks. overtræder betingelse nr 1 i forbindelse med provisorisk bold nr 2, så bliver denne bold ikke "bolden i spil", hvis den oprindelige bold findes.


Stil dit eget spørgsmål:

Emne: Emne skal udfyldes.
Spørgsmål: Feltet skal udfyldes.
Dit navn:
Din e-mail (vises ikke): Feltet skal udfyldes.Ugyldigt format.
Skriv teksten i billedet:

Træer og unormale baneforhold Læs mere >
Tættest på hul Læs mere >
Drop Læs mere >
En situation der opstod onsdag i eventyrugen. Læs mere >
slag til rangebold Læs mere >
Uspillelig bold Læs mere >
Smartphones igen igen Læs mere >
Bold i vandet Læs mere >
Uspillelig bold Læs mere >
Out of bounds Læs mere >
Fjernelse af græs fra bold efter prøvesving. Læs mere >
Prøve sving på teestedet. Læs mere >
Out of Bounds Læs mere >
Bold skjult i sandet i bunker Læs mere >
Afstandsmåling Iphone Læs mere >
Forkert bold? Læs mere >
Greensome - provisorisk bold Læs mere >
Vintergreens Læs mere >
'Nærmest hullet' - opmåling Læs mere >
Dropperegler (nord 7) Læs mere >




Odense Eventyr Golf - Falen 227 - 5250 Odense SV - Tlf. 6565 2020 - E-mail info@oegc.dk
Privatlivspolitik