Smartphones igen igen

Spørgsmål:

Jeg forstår ikke at man stadigvæk ikke kan bruge smartphone til afstandsmåling når jeg læser denne ændring af golfreglerne . "Ændring af golfreglerne: Nu er det tilladt at bruge iPhones som afstandsmålere
HELT EFTER REGLERNE! Brugen af iPhones som afstandsmåler har været tilladt i turneringer siden 1.1.2014. Denne tilladelse er stadig betinget af, hvorvidt golfklubben i sine lokale regler tillader brugen af afstandsmålere". Det er tilladt at bruge afstandsmåler i Eventyr, så hvad er problemet? Den med at det ikke er muligt at tjekke alle telefoner inden en match holder ikke, der bliver jo heller ikke tjekket om jeg har 15 jern i baggen, vel. Jeg skal jo selv gøre opmærksom på hvis jeg har brudt reglerne, så det samme må jo gælde smartphones med ulovlige app. R&A har jo godkendt den app som bl,a. Expert Golf har lavet.


Skrevet af Flemming Bonde-Eriksen
Svar:

Hej Flemming

 

Iflg. vores lokalregler må man gerne bruge afstandsmåler. Du må derfor også gerne bruge din smartphone som afstandsmåler HVIS den ikke indeholder apps som kan nogle af de "forbudte ting". Det er blandt andet ting som vindhastighed, højdeforskelle etc. Selvom du ikke bruger disse ting i forbindelse med afstandsmålingen er det stadig ikke tilladt at bruge den. 

 

Det er spillerens ansvar at der kun anvendes lovlige hjælpemidler. Man kan ikke få en forhåndsgodkendelse. Hvis anvendelsen af en konkret smartphone bliver problematiseret, er det spilleren, der skal påvise at smartphonen ikke har ulovlige ting installeret.

 

DGU har lavet dette skriv omkring emnet: 

SMARTPHONES SOM AFSTANDSMÅLERE

Mange spillere har en smartphone, som de ønsker at bruge til afstandsmåling, men må man det?

Ja, det vil generelt være tilladt. Medmindre smartphonen har et termometer, et barometer, en vindmåler eller lignende, kan den være lovlig.

 

Har smartphonen et kompas, er det ikke længere et problem, og kompasset må gerne bruges under runden. (Decision 14-3/4). Heller ikke et vaterpas eller tilsvarende "gradmåler", fastinstalleret eller downloadet, gør smartphonen ulovlig at bruge, så længe man ikke bruger det under runden.

 

At smartphonen kan gå på nettet er ikke i sig selv en overtrædelse. Man må bruge oplysninger hentet fra nettet undervejs, så længe Reglerne ikke overtrædes, bl.a. må man gerne hente vejrudsigten, også selvom vejrstationen står på marken ved siden af banen.

 

Har smartphonen ikke de ulovlige applikationer, må den anvendes som afstandsmåler, og den må også gerne indeholde en baneguide, et elektronisk scorekort og alle statistiske oplysninger, man havde adgang til før runden.

 

Der er dog er par ting, der kan gøre selve det installerede afstandsmålerprogram ulovligt, for har programmet et køllevalgsmodul, en slopefinder eller udarbejder programmet løbende statistik som vises til spilleren under runden, er programmet ulovligt at bruge.

 

Opsamling af statistik til brug efter runden eller til brug på næste runde er fint.

 

FAQ om afstandsmålere på R&A's hjemmeside
Decision 14-3/16, forklarer om brug af elektronisk udstyr
Decision 14-3/18, forklarer om netadgang til vejrudsigt

 

Hele siden kan læses ved at klikke her

 

 


Stil dit eget spørgsmål:

Emne: Emne skal udfyldes.
Spørgsmål: Feltet skal udfyldes.
Dit navn:
Din e-mail (vises ikke): Feltet skal udfyldes.Ugyldigt format.
Skriv teksten i billedet:

Træer og unormale baneforhold Læs mere >
Tættest på hul Læs mere >
Drop Læs mere >
En situation der opstod onsdag i eventyrugen. Læs mere >
slag til rangebold Læs mere >
Uspillelig bold Læs mere >
Bold i vandet Læs mere >
Uspillelig bold Læs mere >
Out of bounds Læs mere >
Fjernelse af græs fra bold efter prøvesving. Læs mere >
Prøve sving på teestedet. Læs mere >
Out of Bounds Læs mere >
Bold skjult i sandet i bunker Læs mere >
Afstandsmåling Iphone Læs mere >
Forkert bold? Læs mere >
Greensome - provisorisk bold Læs mere >
Vintergreens Læs mere >
'Nærmest hullet' - opmåling Læs mere >
Provisoriske bolde (syd 4) Læs mere >
Dropperegler (nord 7) Læs mere >
Odense Eventyr Golf - Falen 227 - 5250 Odense SV - Tlf. 6565 2020 - E-mail info@oegc.dk
Privatlivspolitik